Tre finalister utsedda till Svenska Leanpriset 2020

Tre finalister utsedda till Svenska Leanpriset 2020

Sedan 2008 har Lean Forum delat ut Svenska Leanpriset för att lyfta fram förebilder som inspirerar till fortsatt god lean-utveckling i Sverige.

Bland årets sökande återfinns organisationer från olika branscher och alla med ett tydligt mål att ständigt bli starkare genom att vara lyhörda för förbättring. Efter utvärdering av ansökningarna har Lean Forums styrelse i tuff konkurrens utsett följande tre finalister:

Stoneridge Electronics AB

– Att vara en av tre finalister till Svenska Leanpriset gör oss väldigt stolta och fantastiskt glada! Lean har i över tio år varit vår ”röda tråd” i vårt förbättringsarbete, säger Mikael Sterner, Production Manager på Stoneridge som har sin huvudsakliga verksamhet i Örebro. Han fortsätter:
– Vi har kunder med höga krav samt utmanande affärsmål. För att nå dessa målsättningar och trygga vår framtid har vi använt Lean och dess olika beståndsdelar. Vi har nått våra resultat genom att vara modiga, envisa och massa hårt arbete. Vi har kombinerat high tech med enkelhet. Tack vare allas engagemang varje dag har vi tagit oss dit vi är idag. För att vara en ”prefered supplier” av våra kunder så kommer vår leanresa fortsätta där vårt mantra är ”imorgon kommer vi vara lite bättre än vad vi är idag”.

Finalist BBI Healthcare/Rolf Kullengren AB

– Vi är otroligt stolta och glada över att vara finalist i Svenska Leanpriset. Vi hoppas att vi kan bidra med inspiration som visar att även en liten fabriksorganisation kan klara en omfattande och uthållig utvecklingsresa med stöd av lean och genom detta åstadkomma stora resultat. Allt detta har åstadkommits av ett helhjärtat engagemang från hela teamet i organisationen, säger Claes Molin, Director Operations på BBI Healthcare som tillverkar medicintekniska produkter och läkemedel.

Finalist DeltaNordic Sweden AB

– Vi har jobbat hårt med att utveckla verksamheten och är hedrade över finalplatsen i Svenska Leanpriset 2020! Syftet med LEAN-satsningen är att våra befintliga och nya kunder ska känna att vi är den attraktivaste samarbetspartnern, säger Marcus Edholm, platschef på anläggningen i Örnsköldsvik.

– Vi strävar alltid mot att bli en säkrare och bättre arbetsplats och tillsammans med våra kunder och partners utvecklas vi varje dag. Finalplatsen bekräftar att vi är på rätt väg och det känns inspirerande att jobba vidare mot att bli ännu bättre!

Finalisterna kommer efter sommaren att få platsbesök av Leanpriskommittén och därefter utses vinnaren av Lean Forums styrelse.

– Tanken med Svenska Leanpriset är att lyfta fram förebilder som inspirerar till utveckling av lean, berättar Anette Kinde från Lean Forums Leanpriskommitté och hon fortsätter:

– Vinnaren presenteras  14 oktober på konferensen Lean Forum 2020och där kommer det finnas möjlighet att lära av alla tre finalisterna. Vi anordnar även studiebesök hos finalisterna för att sprida goda arbetssätt vidare, vilket är vad Lean Forum strävar efter.


Kontaktuppgifter

Företag: Lean Forum

Hemsida: https://www.leanforum.se

Email: info@leanforum.se

Telefon: 0703474171

Adress: Herkulesgatan 3A Gårdshuset

Postnummer: 417 03

Ort: Göteborg

Skribent:

Marcus Sandin

Email: info@leanforum.se

Telefon: 0703474171

Hemsida: https://www.leanforum.se


Läs också…

Share This

Dela pressmeddelandet!

Dela pressmeddelandet så fler kan ta del av det!