Studie visar: Detta gör du fel i sängen

Lovebuddy.se - Studie visar

Publicerat 2021-01-18

Både kvinnor och män kan få orgasm, men trots detta så är det endast 6% kvinnor som får orgasm under samlag. Detta är siffror som framkommit i Lovebuddy.se undersökning och som blivit känt som ”The orgasm gap” av Dr. Laurie Mintz, forskare vid University of Florida.

”Det är viktigt att ha ett bra och hälsosamt sexliv!” säger Katja Kean, före detta porrskådespelerska som visar i videon – fullt påklädd, hur lätt det kan vara att få orgasm.

Därför får kvinnor färre orgasmer

  • 1 av 3 tror att klitoris endast sitter inuti vaginan
  • 1 av 3 män tror att vaginalpenetration är bäst men majoriteten av kvinnor föredrar klitorisstimulans
  • 28% kvinnor är trötta, stressade och slappnar inte av
  • 8 av 10 kvinnor upplever smärta eller obehag vid sex

Den främsta anledningen verkar alltså vara okunskap. Okunskap som dessutom verkar leda till smärta och obehag för kvinnor.

Orgasmglappets konsekvens

”Att kunna tillfredsställa varandra sexuellt är en mycket viktig del av ett förhållande. Efterhand som vardagen tar över kan sex och det själva mekaniska utförandet hamna i fokus medan närvaro och kontakt hamnar i bakgrunden.” Säger kärlekscoachen Dorte Ravn. Med andra ord är konsekvenserna av färre orgasmer, sämre relationer.

Hur ska vi hjälpa fler kvinnor att få orgasm?

I höst, inte en dag försent, kommer lärarstudenterna få ta del av de nya examensmålen. De nya målen innebär en bättre sexualundervisning för eleverna och därmed ökad kunskap. Detta behöver även spridas till resten av samhället men det är en början. Det behöver inte vara svårt att få orgasm och hur enkelt det kan vara att få orgasm när stimulans sker på rätt sätt, det kan du se här: https://lovebuddy.se/kvinnor-far-farre-orgasmer-an-man/

Kontaktinformation

PR-ansvarig: Shisa Nordström
Mejl: Shisa@lovebuddy.se
Tel: +46 70 544 3171
Pressmaterial finns här: https://lovebuddy.se/kvinnor-far-farre-orgasmer-an-man/

Läs också…

Share This

Dela pressmeddelandet!

Dela pressmeddelandet så fler kan ta del av det!