Örebroföretag bland finalisterna i Svenska Leanpriset 2020

Örebroföretaget Stoneridge Electronics bland finalisterna i Svenska Leanpriset 2020

Sedan 2008 har Lean Forum delat ut Svenska Leanpriset för att uppmärksamma företag som imponerat genom ständiga förbättringar och inspirerat till fortsatt god lean-anda i Sverige.

Nu har en jury bestående av Lean Forums styrelse utsett tre finalister som efter sommaren kommer granskas närmare inför den stora prisutdelningen som sker i oktober.

En av finalisterna är örebrobaserade Stoneridge Electronics som utvecklar och tillverkar elektronik till lastbilar och verkstäder.

– Att vara en av tre finalister till Svenska Leanpriset gör oss väldigt stolta och fantastiskt glada! Lean har i över tio år varit vår ”röda tråd” i vårt förbättringsarbete, säger Mikael Sterner, Production Manager på Stoneridge Electronics. Han fortsätter:

– Vi har kunder med höga krav samt utmanande affärsmål. För att nå dessa målsättningar och trygga vår framtid har vi använt lean och dess olika beståndsdelar. Vi har nått våra resultat genom att vara modiga, envisa och massa hårt arbete. Vi har kombinerat high tech med enkelhet. Tack vare allas engagemang varje dag har vi tagit oss dit vi är idag. För att vara en ”prefered supplier” av våra kunder så kommer vår leanresa fortsätta där vårt mantra är ”imorgon kommer vi vara lite bättre än vad vi är idag”.

Anette Kinde från Lean Forums Leanpriskommitté berättar mer om priset:

– Tanken med Svenska Leanpriset är att lyfta fram förebilder som inspirerar till utveckling av lean.

Vinnaren presenteras 14 oktober på konferensen Lean Forum 2020 och där kommer det finnas möjlighet att lära av alla tre finalisterna. Vi anordnar även studiebesök hos finalisterna för att sprida goda arbetssätt vidare, vilket är vad Lean Forum strävar efter.

Svenska Leanpriset har delats ut av den ideella föreningen Lean Forum sedan 2008. Bland de tidigare vinnarna finns vitt skilda verksamheter, såsom Cancerrehabiliteringsmottagningen vid Skånes universitetssjukvård, Newbody, Malmö stad, S:t Görans sjukhus, AstraZeneca och Parker Hannifin.


Kontaktuppgifter

Företag: Lean Forum

Hemsida: https://www.leanforum.se

Email: info@leanforum.se

Telefon: 0703474171

Adress: Herkulesgatan 3A Gårdshuset

Postnummer: 417 03

Ort: Göteborg

Skribent:

Marcus Sandin

Email: info@leanforum.se

Telefon: 0703474171

Hemsida: https://www.leanforum.se


Läs också…

Share This

Dela pressmeddelandet!

Dela pressmeddelandet så fler kan ta del av det!