Ladda om dig själv och dina batterier med en svensktillverkad smart bänk

Ladda om dig själv och dina batterier med en svensktillverkad smart bänk

Hållbarhet och solenergi går hand i hand. Nu finns ett digitalt syskon till den klassiska parkbänken som drivs med grön el från solceller.

Den klassiska parkbänken har inte förändrats mycket under tidens gång. Men allt fler upptäcker nu fördelarna med smarta utemöbler. Solio:1 från svenska SOLIOTECH är en uppkopplad parkbänk i glas som drivs med solenergi. Den har lanserats under våren och används redan av kommuner i både Sverige och Finland. SOLIOTECH arbetar med expansion på fler marknader såsom Norge och Danmark.

Designad och tillverkad i Sverige

Solio:1 är ett bra exempel på hur man kan kombinera långsiktighet med våra vardagsbehov. Bänken har en nyskapande, stilren design och tillverkas i Hälsingland, vilket innebär korta transporter, lokala leverantörer och samarbetspartners. Dessutom är material och komponenter svenska till mer än 80 procent! Programmering, montering, testning och förpackning görs också lokalt.

Ladda, surfa och vila samtidigt

Den här smarta sittmöbeln är utrustad med uppladdning för både telefoner och surfplattor, via USB-uttag eller trådlöst. Det finns dubbla uttag för att passa både Android och IOS-enheter – för snabbare laddning.

En inbyggd 4G-router gör att det skapas en WiFi-zon runt bänken och man kan snabbt koppla upp sig på internet. När det är mörkt ute lyses bänken upp med hjälp av LED-belysning. Under heta sommardagar sitter man behagligt på sitsen tack vare ett inbyggt kylsystem som gör det lagom svalt. Och till glädje för alla som brukar vänta på bussen eller tåget i regn och rusk: SOLIOTECH arbetar redan med nästa variant av Solio:1 – en smart bänk med värme i sitsen.

Fakta om den här smarta sittmöbeln

Solio:1 väger strax under 80 kilo, är CE-godkänd och har två års garanti. Design i okrossbart svart eller vitt glas. Laddar även om det är molnigt. Flera färger och varianter av ryggstöd. Läs mer på www.soliotech.com. Marknadsförs i Sverige av MILAN TOMICH AB. Milan Tomic tel.070-526 98 55.

Läs mer på www.soliotech.com.

Om Soliotech

Bolaget designar, tillverkar och marknadsför solcellsdrivna utemöbler med egen WiFi-zon och laddningsmöjligheter för smartphones och andra enheter. Passar mycket bra i offentliga miljöer där mycket människor är i rörelse, t ex parker, universitet, gågator, sjukhusentréer, hotellentréer, vid sporthallar.


Kontaktuppgifter

Företag: Tillmans Textil

Hemsida: tillmanstextil.se

Email: kontor@tillmanstextil.se

Telefon: –

Adress: Folkungagatan 55

Postnummer: 116 22

Ort: Stockholm

Skribent: Reidar Tillman

Kommunikationschef

Email: reidar@tillmanstextil.se

Telefon: –

Hemsida: tillmanstextil.se


Läs också…

Share This

Dela pressmeddelandet!

Dela pressmeddelandet så fler kan ta del av det!