Det perfekta pressmeddelandet

Publicerat 2020-02-04

Det perfekta pressmeddelandet

10 tips när du vill skriva det perfekta pressmeddelandet

  1. Skriv en slagkraftig rubrik
  2. Sätt den viktigaste informationen först
  3. Kontrollera din grammatik
  4. Släpp ditt pressmeddelande i rätt tid
  5. Bjud på det lilla extra
  6. Använd ett levande språk
  7. Skriv inte för långt
  8. Använd citat, rubriker och bilder
  9. Fakta om företaget
  10. Kontaktuppgifter

1. Skriv en slagkraftig rubrik

Du har bara några få ord på dig för att få uppmärksamhet från en läsare, så se till att rubriken väcker läsarens nyfikenhet. Rubriken behöver också vara korrekt och engagerande.

2. Sätt den viktigaste informationen först

De flesta kommer bara läsa första stycket så se till att lägga den viktigaste informationen i första delen av texten. Vi brukar säga att man ska göra en sammanfattning av pressmeddelandet i början. Och är det så att det intresserar läsaren så kommer dom läsa vidare.

3. Kontrollera din grammatik

En läsare kommer att sluta läsa om det är felaktig grammatik och stavfel. Är det många fel så kommer läsaren inte ta dig och ditt företag på allvar. Ett tips är att be några personer att korrekturläsa ditt pressmeddelande.

4. Släpp ditt pressmeddelande i rätt tid

Se till så att du släpper ditt pressmeddelande i rätt tid så att ditt meddelande kommer synas. Har det t ex precis hänt någonting som alla medier fokuserar på så vänta med att släppa ditt pressmeddelande, så du får maximalt fokus på just din nyhet.

5. Bjud på det lilla extra

Ge läsaren lite extra som en belöning för att ha läst pressmeddelandet. Antingen ett erbjudande eller något annat intressant som kan vara intressant för läsaren.

6. Använd ett levande språk

Använd ett levande språk för att få texten att bli mer intressant. Ett formellt språk gör texten tråkig och läsaren tröttnar snabbt.

7. Skriv inte för långt pressmeddelande

Försök hålla ner på utfyllnaden i texten. Läsare tröttnar snabbt så försök hålla nere pressmeddelandet till max 1 A4 sida.

8. Använd citat, rubriker och bilder

Att lägga till citat ger texten personlighet och gör det mer intressant att läsa. Det är också viktigt att skriva rubriker som beskriver texten och engagerar läsaren. En rubrik behöver inte vara ett ord utan kan med fördel vara en mening eller en fråga till läsaren. Att lägga till bilder ger också pressmeddelandet liv och det blir luftigare och lättare för läsaren att ta till sig.

9. Fakta om företaget

Se till att lägga till fakta om företaget, certifikat, priser och annat som kan vara intressant att visa läsaren.

10. Kontaktuppgifter

Avsluta inlägget med att lägga till konkaktuppgifter till dig och företaget. Adress, telefonnummer, epost och länk till er hemsida.

Utnyttja vår tjänst ”gratis pressmeddelande” idag

Det finns flera fördelar med att utnyttja vår tjänst. Du får ett pressmeddelande publicerat gratis på internet. Mer trafik till din hemsida genom länkning från oss och genom sociala medier. Du får länkar som förbättrar din sökmotoroptimering. Men för att detta ska fungera så förutsätter det att alla som publicerar ett inlägg delar det på sociala medier.

Kontaktuppgifter: 

Företag: Pressmeddelande.org

Hemsida: pressmeddelande.org

Email: info@pressmeddelande.org

Telefon:

Adress: 

Postnummer: 

Ort: 

Skribent: 

Läs också…

Share This

Dela pressmeddelandet!

Dela pressmeddelandet så fler kan ta del av det!