Brandsäkra julen med unik släckare från Firexo

Brandsäkra julen med unik släckare från Firexo

Under julhelgerna ökar risken att drabbas av brand i hemmet. Det brittiska brandsäkerhetsföretaget Firexo har utvecklat ett banbrytande släckmedel som effektivt släcker alla typer av bränder. Släckmedlet är effektivt och kyler snabbt höga temperaturer. Produktserien består av tre brandsläckare i olika storlekar samt en smart engångsförpackning för fettbränder i köket.

En brandsläckare för alla typer av bränder I stressande och tidskritiska situationer kan det vara svårt att komma ihåg vilken brandsläckare som ska användas på vilken typ av brand och felaktig användning kan få förödande konsekvenser. Firexo har utvecklat ett unikt släckmedel som kan användas på alla brandklasser, som organiska material, brandfarlig vätska, gas, metall, elektricitet och matolja. Den patenterade vätskan tar bort syre och värme från elden och gör det enkelt att släcka bränder med små volymer.

Läs mer på firexo.com/se

En brand kan snabbt bli omfattande och då får det inte finnas några tveksamheter kring vilket brandsläckmedel som ska användas. Våra produkter släcker snabbt och effektivt alla typer av bränder och tar därmed bort den osäkerhet som tidigare funnits i valet av brandsläckare.

Brandsäkra julen – December månad innebär för många julstök i köket och levande ljus, vilket gör att brandrisken i hemmet ökar. Firexos produktserie består av tre brandsläckare i olika storlekar samt en praktisk engångsförpackning för oljebränder i köket. – Många bränder startar på spisen orsakade av överhettad olja i en gryta eller stekpanna. Utöver våra brandsläckare har vi även utvecklat en smart engångsförpackning för oljebränder i köket. Förpackningen läggs i det brinnande kärlet och släcker elden inom ett par sekunder, säger Stefan Rahmqvist, vd Firexo Nordic. Firexos släckmedel är biologiskt nedbrytbart, har ett neutralt PH-värde och har mindre miljöpåverkan jämfört med andra brandsläckare.

Produkterna finns att köpa på firexonordic.se/natbutik


1. Ansvar är A och O Det är den som tänder ljusen som ansvarar för att släcka dem. Tips: sätt ett larm på mobilen eller en kom-ihåg-lapp på dörren med en påminnelse om att släcka ljusen.

2. Placera rätt Förvara brandhjälpmedlet på en plats där det enkelt kan hämtas och användas vid tidskritiska situationer – inte i garaget eller i förrådet.

3. Håll koll på spisen Överhettade fetter som olja, smör och margarin kan leda till kraftig brandutveckling. Denna typ av brand får inte släckas med vatten utan ska kvävas med lock eller ett brandsläckmedel som är anpassat för fettbränder.

4. Säkra granen Ljuslågor och tomtebloss kan antända en torr gran på några sekunder. Se till att granen står i vatten och att den inte är placerad för nära ett element eller en öppen spis.

5. Följ instruktionerna Att hantera fyrverkerier innebär en risk och felaktig användning kan orsaka skador och bränder. Kontrollera att fyrverkeripjäserna inte är skadade och följ bruksanvisningen noggrant. Håll avstånd och visa hänsyn – fyrverkerier kan skrämma både människor och djur.


Kontaktuppgifter

Företag: Moniker Music

Hemsida: facebook.com/themoniker

Email:

Telefon: 0708-343839

Adress: Storgatan 27A

Postnummer: 471 31

Ort: Skärhamn

Skribent:

Namn: Malin Olsson

Befattning: PR

Email: malin@monikermusic.se

Telefon: 0721884945

Hemsida: facebook.com/themoniker


Läs också…

Share This

Dela pressmeddelandet!

Dela pressmeddelandet så fler kan ta del av det!